Brobygning 1200 TRYK

Brobygning - tro og psykiatri

Flere og flere fra den etablerede lægeverden bruger bøn som medicin, for selv dokumenterbare og alvorlige diagnoser som fx forhøjet blodtryk, kræft og angst kan bønnen have gavnlig effekt på. Ja, lidelserne kan forsvinde over tid eller som dug for solen.

Lægepræsten tager i foredraget, det bedste og mest tankevækkende op fra den nyeste forskning indenfor den tredje bølge af terapi (*ACT = Acceptance and Commitment Therapy), forskningen spejles og betragtes i udvalgte og relevante bibelvers.

Foredrag af Poul Henning Krog, Præst, forfatter og læge på psykiatrisk afdeling på syvende år

Jeg tilpasser foredraget så det passer ind i dit sammenhæng og målgruppe

En højt uddannet læge folder sine hænder og beder til Gud. Hver eneste morgen beder han for sine patienter og medmennesker, for han stoler på bønnens helbredende kraft.

0612456a-0c3c-414f-948b-865d5bed5f18_51_90_0_0_4692_3128_1440_960_abbcf66eBillede: Poul Henning Krog

Lægepræsten tager i foredraget, det bedste og mest tankevækkende op fra den nyeste forskning indenfor den tredje bølge af terapi (*ACT = Acceptance and Commitment Therapy), forskningen spejles og betragtes i udvalgte og relevante bibelvers. Summen heraf bliver enestående og vil belyse hvordan mennesker kan hjælpes gennem sygdom, sindets tanker og følelser. Til formålet har Lægepræsten udformet en 7 kantet figur (Prisme7), som med præcision vil validere og dokumentere den ønskede brobygning. 

Foredraget vil være rigt på eksempler fra psykiatrien og kirken. Under foredraget indlægges små øvelser, i det omfang, det kan nås. 

*ACT står for Accept Commitment terapi – her er der fokus på defusion, accept, kontakt med nuet, værdier, engageret handling, selvet som kontekst.

Foredraget kan tilpasses til flere anledninger  

Version 1 - 90 min med mulighed for spørgsmål.

Version 2 - 4 lektioner af 45 min Lørdags arrangement

Mere end 150 videnskabelige undersøgelser på verdensplan dokumenterer det samme, nemlig at bøn kan besejre sygdomme. Flere og flere fra den såkaldte etablerede lægeverden bruger bøn som medicin, for selv dokumenterbare og alvorlige diagnoser som fx forhøjet blodtryk, kræft og angst kan bønnen have gavnlig effekt på. Ja, lidelserne kan forsvinde over tid eller som dug for solen.

Især fra lægestandens side har der været lagt afstand til troens helbredende kraft. Heldigvis bliver opfattelsen af, at psykiatri og tro er modsætninger langsomt udvisket, og de forvandles til 2 sider af "samme sag" - 2 sider, der supplerer hinanden. Gud er mere end før "lukket ind i varmen" til glæde og gavn for det hele menneske. Det fysiske, psykiske, åndelige og spirituelle spiller uløseligt sammen og det er et faktum, at troende mennesker lever længere end ikke-troende.

I foredraget: En metodisk brobygning mellem tro og psykiatri' tager Lægepræsten sine tilhørere med ind i den verden han færdes i dagligt. Psykiatrien og teologien er i rivende udvikling, begge "retninger" har deres særegne sprog - men barriererne mellem de 2 må og skal falde en for en. Menneskers behov for dybte, mening, forståelse og sammenhæng er stærkt, ikke mindst i vores moderne samfund med et overophedet tempo. De eksistentielle spørgsmål trænger sig naturligt på og skal ikke bare dulmes  - man i mange tilfælde gennemleves og nyfortolkes.

Underviser:

Foredrag af Poul Henning Krog, Præst, forfatter og læge på psykiatrisk afdeling på syvende år

 

Praktisk information

Samlet tid 60-90 min.

Også velegnet til en studielørdag med dobbelt tid.

Pris: kontakt foredragsholder

Du booker foredraget ved at skrive en mail på mail@relationerførst.dk eller direkte til fordragsholder på 22 97 85 58‬